Melisa Ünal

Melisa Ünal

Melisa, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümün’de yüksek lisansına başladı.Yüksek lisansı sırasında Süt Sektöründe Yeşil İnovasyon temalı Avrupa Birliği Projesinde araştırmacı olarak çalıştı. Projenin Türkiye ayağında farklı fonksiyonel içeceklerin tasarlanması için Ar-Ge çalışmaları yürüttü. 

Kariyerini sürdürülebilirlik alanına kaydırmaya karar verdikten sonra bir tekstil firmasında sürdürülebilirlik uzmanı olarak çalışmaya başladı. Burada şirketin sürdürülebilirlik stratejisini tasarladı, sürdürülebilirlik sertifikasyon süreçleri için denetlemelerde görev aldı, karbon ayak izi ölçümü ve çevre yönetim sistemi projelerini yönetti. 

Bireysel etkisini sorgulamaya başladıktan sonra SROI ve Sosyal Etki Analizi eğitimleri aldı. İsveç’te Suderbyn Ekolojik köyünde gönüllü olarak çalışarak permakültür, komünite dinamikleri, çember pratikleri, sosyokrasi uygulamaları ve ekolojik yaşam pratikleri hakkında gözlem yaptı. 

Sürdürülebilir bir dünya için etki odaklı harekete geçmenin şart olduğuna inanan Melisa bugünlerde şirketlerin etki odaklı projeler tasarlamalarına yardımcı olurken, bireylerin sürdürülebilirlik odağında düşünmelerine destek olmak için "ileri dönüşüm" atölyeleri düzenliyor.