Derya Kılıçalp

Derya Kılıçalp

Çalışma hayatına 1996 yılında başlayan Derya, telekomünikasyon, sağlık, reklam alanlarında halkla ilişkiler, müşteri ilişkileri, kalite bölümlerinde çalışarak devam etmiştir. Bu yıllar içinde liderlik, müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama konularında aldığı eğitimlerle profesyonel gelişimini güçlendirmiştir. 2006 yılında kariyer değişikliğine giderek özel sektörden, sivil toplum alanına geçiş yapmıştır. Girişimcilik, sağlık, okullaşma, toplumsal barış gibi temalarda projeler yönetmiş, STK’ların saha ve gönüllülük yönetiminde öncülük etmiştir.

Sağlık okur yazarlığı, üreme sağlığı, toplumsal cinsiyet, eğitici eğitmenliği, kaynak geliştirme, şiddetsiz iletişim, çatışma çözümleme, kriz yönetimi, mülakat teknikleri, tasarım odaklı düşünme, sosyal etki tasarımı, gönüllü yönetimi, kurumsal kimlik inşası ve itibar yönetimi gibi sosyal fayda ve sosyal etkinin çok çeşitli bileşenlerini içeren konularda uzmanlaşarak bu bilgi birikimini eğitmen, mentor, yönetim kurulu üyesi ve danışman olarak çok sayıda STK’ya ve üniversitelere aktarmıştır.

STK’lar ve hedef gruplarıyla kurduğu ilişkide güçlendirme kavramını esas alır. Ekip ve topluluk kurma, yönetişim, geri bildirim, mentorluk, eşit ilişki prensipleri, açık iletişim, deneyimsel öğrenme gibi yaklaşımlar ve kavramlar üzerine yoğunlaşır, çalışmalarına bu perspektiften yaklaşır. Dans etmeyi ve denizi çok sever.